unilever betty ice

Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin care Vasile Armenean a vândut fabrica de înghețată Betty Ice către Unilever.

Achiziția Betty Ice a fost finalizată. Tranzacția prin care antreprenorul Vasile Armenean își vindea afacerea a fost încheiată în ianuarie 2018. Între timp, implicațiile tranzacției au fost aprobate de Consiliul Concurenței care a dat recent aviz pozitiv.

În octombrie, Consiliul Concurenței a anunțat că multinaționala propune să retragă între 3.000 și 5.500 de vitrine frigorifice. Este vorba de vitrine amplasate în spațiile partenerilor Unilever sau Betty Ice din segmentul comerțului tradițional. Mișcarea era necesară pentru a primi aviz pentru preluarea Betty Ice. Compania suceveană este cel mai mare producător autohton de înghețată. Măsura propusă va fi menținută pentru sezoanele de înghețată 2019 și 2020.

Unilever estimează că retragerea numarului de vitrine frigorifice asumat față de Consiliul Concurenței va avea drept rezultat o reducere între 3-8% a cotei de piață combinate a Unilever si Betty Ice, pe segmentul înghețatei impuls, cornet și pe bățl, comercializată prin canalul tradițional, reducând această cotă valorică de piață în jurul pragul de 40%, așa cum este aceasta calculată de către Consiliul Concurenței și raportată la nivelul anului 2017.

În aprilie, Consiliul Concurenței a anunțat că analizează tranzacția prin care Unilever South Central Europe preia compania Betty Ice, iar de atunci nu a mai comunicat nimic pe această temă.

Valoarea tranzacției a fost estimată la aproximativ 80 de milioane de euro.

Articolul precedentDouă incubatoare de terapie intensivă, donate Maternității Fălticeni de Salvați Copiii Suceava
Articolul următorUn bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a luat foc de la o țigară