Două incubatoare de terapie intensivă, donate Maternității Fălticeni de Salvați Copiii Suceava

Filiala Suceava a organizației Salvați Copiii a donat Maternității Fălticeni două incubatoare de terapie intensivă, în cadrul unei campanii de combatere a mortalității infantile.

Două incubatoare de terapie intensivă au intrat în dotarea Secției Neonatologie din cadrul Maternității Fălticeni. Echipamentele medicale au fost donate de Filiala Suceava a Organizaţiei Salvaţi Copiii. Inițiativa face parte dintr-o campanie de combatere a mortalităţii infantile.

Echipamentele au fost predate de Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Organizației Salvaţi Copiii, Amalia Năstase, ambasador al Programului „Fiecare Copil Contează”, și Camelia Iordache, preşedintele filialei Salvaţi Copiii Suceava.

Incubatoarele donate Maternității Fălticeni au costat 16.400 de euro. Banii au fost strânși din donații prin redirecționarea impozitului pe profit, dar și din activități cu scop caritabil. Campanii similare au fost derulate la Spitalul Judeţean din Suceava, la Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Pătrăuţi, Rădăuţi și Gura Humorului. În total, Salvații Copiii au donat spitalelor din județul Suceava echipamentele medicale în valoare de 114.000 de euro.

În țară, Salvaţi Copiii a donat 515 echipamente pentru 88 de maternităţi. De echipamente au beneficiat 42.000 de copii născuţi prematur sau cu risc la naştere. Prin acest program mortalitatea infantilă a scăzut de la 10 la mie la 7,2 la mie. Rata în județul Suceava este de 7,4 la mie, dublu față de media europeană de 3,5 la mie.

Articolul precedentColiziune între un autoturism și o căruță, pe raza localității Horodnic de Jos FOTO
Articolul următorVânzarea Betty Ice către Unilever, aprobată de Consiliul Concurenței