Un sondaj recent prezintă rezultate surprinzătoare cu privire la relațiile romantice care iau naștere la locul de muncă: 40% dintre angajați consideră jobul cel mai facil mod de a-și întâlni perechea, iar jumătate dintre ei cunosc cel puțin o situație când colegii au depășit granițele profesionale în teambuilding.

Conform analizei, publicată de o platformă de recrutare online, socializarea și faptul că angajații români petrec o mare parte a zilei la locul de muncă favorizează apariția relațiilor romantice la birou. Prin urmare, jobul continuă să fie pentru angajați locul cel mai comun pentru a-și găsi jumătatea. Mai mult, activitățile și deplasările cu echipa (de tip teambuilding), în afara biroului, pot crea un context pentru apariția unor astfel de relații.

Câți angajați s-au „cuplat” cu colegii de muncă

35% dintre respondenți au spus că și-au cunoscut partenerul actual la locul de muncă sau au avut în trecut relații rezultate din interacțiunile profesionale. Peste 39% spun că astfel își pot găsi cel mai ușor perechea, comparativ cu 13% care apelează la rețele sociale, prieteni comuni (peste 12%) sau ieșiri în oraș (aproximativ 11%).

Totodată, 48% sunt siguri că în cadrul activităților cu echipa în afara biroului pot apărea relații amoroase între colegi și 1 din 2 angajați cunoaște cel puțin o situație în care colegi de muncă au dezvoltat o astfel de relație în cadrul unor activități de tip teambuilding.

15% dintre angajaţii care au participat la sondaj spun că au lucrat sau lucrează în prezent cu partenerul în aceeași companie. Aceștia au explicat avantajele unei asemenea situații: 35% dintre ei afirmă că principalul avantaj este că acesta înțelege suișurile și coborâșurile cu care se confruntă, 19% sunt de părere că astfel se pot sprijini reciproc cu informații și 16% sunt inspirați de partenerul lor atunci când trec printr-un blocaj creativ. De asemenea, 16% sunt de părere că sunt mai buni la job atunci când lucrează alături de partener și astfel scad șansele de a intra în burnout (aproximativ 7%), mai ales în contextul în care împart biroul de acasă.

Pe de altă parte, o relație la locul de muncă poate însemna că problemele personale pot interfera cu munca și invers (48%), dar și posibile acuzații de favoritism (20%) și dificultăți în a planifica concediile simultan (12%). Mai mult, printre dezavantaje se numără și numărul ridicat de conflicte la locul de muncă, bârfele de la birou și lipsa de securitate la locul lor de muncă.

 
 
 
 
 
Articolul precedentANAF a luat în vizor trei cazuri în care ar putea aplica taxe suplimentare. Vezi dacă te încadrezi
Articolul următorACCIDENT cumplit în Suceava! Două persoane decedate, doi copii în stare gravă