Până în momentul de față autoritățile sucevene nu au reușit să găsească ursul împușcat. 

În cursul zilei de luni, Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava a venit cu precizări în acest caz.

Sâmbătă, în jurul orei 21.50, un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Broșteni, aflat în misiune de patrulare la marginea satului Holda, la limita dintre zona locuită și zona împădurită, a fost atacat de un urs.

„Misiunea jandarmilor viza menținerea ordinii și liniștii publice și prevenirea și combaterea faptelor antisociale inclusiv a contravențiilor și infracțiunilor la regimul silvic”, a precizat Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava.

Un jandarm, în vârstă de 38 de ani, a fost mușcat și a suferit leziuni provocate de ghearele animalului.

„Atacul s-a produs rapid, fără ca jandarmul atacat sau colegul de patrulă să aibă timpul necesar de a utiliza alte mijloace de apărare sau îndepărtare a animalului prin măsuri preventive, viața jandarmului fiind pusă în pericol iminent. Celălalt jandarm a acționat pentru salvarea colegului său și a făcut uz de armă, trăgând cu pistolul din dotare. Având în vedere situația înregistrată și faptul că jandarmul rănit avea mai multe leziuni și sângera abundent, colegul acestuia a luat decizia transportării către unitatea medico-socială din orașul Broșteni cu autovehiculul din dotarea postului montan, solicitând totodată sprijin medical prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În momentul începerii deplasării, animalul a rămas la locul incidentului”, a completat Bogdan Cornaci.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, în Broșteni, jandarmii s-au întâlnit cu un lucrător din cadrul Poliției Orașului Broșteni, căruia i-au comunicat incidentul. După ce jandarmul rănit a fost urcat în ambulanță în vederea transportării către Spitalul Județean de Urgență Suceava, colegul acestuia și un ofițer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, ajuns între timp în Broșteni, s-au deplasat la locul producerii incidentului, însă ursul nu se mai afla acolo.

Alexandru Macovei, directorul medical al Spitalului Județean Suceava, a declarat că jandarmul a ajuns la Spitalul Județean Suceava în noaptea de sâmbătă spre duminică cu multiple plăgi mușcate de urs, mână dreaptă, coapsă dreaptă, gleznă dreaptă, genunchi stâng. Bărbatul de 38 de ani a fost supus imediat unei intervenții chirurgicale și a rămas internat sub supraveghere în unitatea medicală.

Dispariția ursului împușcat de jandarm este în continuare învăluită în mister. Șeful Ocolului Silvic Crucea, Gavril Ilișoi, a declarat că sunt luate în considerare două variante, fie animalul sălbatic nu a murit după ce a fost împușcat, fie cadavrul a fost luat pentru trofeu. În cursul zilelor de duminică și luni o echipă mixtă formată din jandarmi montani și pădurari au căutat ursul împușcat.

În același timp polițiștii fac cercetări privind infracțiunea de braconaj cu privire la dispariția ursului.

citește și

FOTO Jandarmii spun că au pierdut puiul de urs pe care l-au ciuruit cu două încărcătoare de pistol Carpați. Declarații contradictorii ale autorităților

 

 

Articolul precedentDoi tineri răniți după ce au intrat cu mopedul într-un stâlp din beton
Articolul următorPrimarul demis al orașului Broșteni, trimis în judecată de DNA Suceava