Primarul demis al orașului Broșteni, trimis în judecată de DNA Suceava

Primarul demis al orașului Broșteni, Nicolae Chiriac, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Suceava într-un dosar cu prejudiciul de 3,7 milioane de lei.

Procurorii DNA Suceava i-au trimis în judecată pe Nicolae Chiriac, primarul demis al orașului Broșteni, și Asociația Crescătorilor de Animale „Ciobănașul” Broșteni. Fostul edil este judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, și pentru participație improprie sub forma instigării la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,

Conform procurorilor, în perioada 2010-2012, Nicolae Chiriac, în calitate de reprezentant al Asociației Crescătorilor de Animale „Ciobănașul” Broșteni, a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură mai multe documente false și inexacte, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață.

Unul dintre aceste documente, un contract de închiriere a unei pășuni, încheiat între Consiliul Local al orașului Broșteni și Asociația Crescătorilor de Animale “Ciobănașul” Broșteni, a fost încheiat în baza unei hotărâri de consiliu local din anul 2010, adoptată cu nerespectarea prevederilor legale privind atribuirea contractelor de achiziție publică și a contractelor de concesiune de lucrări și servicii publice.

Prejudiciu de 3,7 milioane de lei

În același context, în campania agricolă 2013, Nicolae Chiriac i-a cerut președintelui în drept al Asociației să depună la APIA același tip de documente, al căror conținut și modalitate de întocmire acesta din urmă nu le cunoștea, pentru a obține, în mod necuvenit subvenții pe suprafață pentru terenurile cu destinația pășune situate pe raza orașului Broșteni, județul Suceava.

Prin aceste demersuri, au fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile, în valoare totală de 3.750.985 de lei. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile care aparțin inculpatului Nicolae Chiriac și a unei alte persoane.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Articolul precedentUrsul împușcat după ce a atacat un jandarm, de negăsit pentru autorități VIDEO
Articolul următorUn motociclist a murit după o coliziune cu un autoturism