Tânărul de 23 de ani, din comuna Hârtop, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă izbindu-se cu mașina de un podeț.

În urma impactului foarte puternic, un bărbat, care se afla în autoturismul condus de tânăr, a suferit leziuni grave. Imediat după accident, șoferul a fugit de la locul faptei. Totul s-a petrecut, duminică dimineață, pe strada Eroilor, din satul Petia, comuna Bunești. În urma accidentului, pasagerul din autoturism a fost transportat în stare gravă la spital, impunându-se intervenția chirurgicală de urgență pentru salvarea acestuia.

Conducătorul auto a fost identificat de polițiști. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l și i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie sau subcategorie de autovehicule.

În baza probatoriului administrat de polițiști, în cursul zilei de luni, instanța de judecată a dispus față de inculpat măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, „conducerea unui autovehicul fără permis de conducere” și „vătămare corporală din culpă”.

Tot luni, un bărbat de 48 de ani a fost reținut pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” după ce la data de 16 decembrie 2018 a provocat un eveniment rutier, pe raza comunei Sadova, soldat cu pagube materiale. Atunci, acesta a tamponat un alt vehicul și a fugit de la fața locului.

Ulterior, în autoturismul abandonat au fost identificate și 4.470 pachete țigarete de contrabandă. În urma măsurilor întreprinse, a fost identificat șoferul care nu poseda permis de conducere, respectiv un bărbat de 48 ani, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți.

Față de acesta s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc cu propunere de arestare preventivă.

„De la inițierea de către IPJ Suceava a amplului Program de prevenire a accidentelor rutiere, peste 20 de șoferi au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier. Mulți dintre aceștia au săvârșit infracțiuni în concurs – conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice, părăsirea locului accidentului, refuz recoltare probe biologice, etc. Deși măsurile ferme dispuse de polițiști au fost intens mediatizate tocmai în vederea responsabilizării și conștientizării consecințelor în plan juridic și personal generate de nesocotirea legislației rutiere, în continuare există șoferi care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier și pun în pericol atât propria viață cât și integritatea celorlalți participanți la trafic”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Articolul precedentFemeie din Rădășeni, salvată dintr-o fântână de o vecină
Articolul următorReținut după ce a fost prins în trafic cu țigări în valoare de aproximativ 22.000 lei FOTO