Un bărbat de 30 de ani, din comuna Dorna Arini, a fost reținut după ce a urcat beat la volan și a provocat un accident cu o victimă. Acesta a dat cu mașina chiar peste prietenul său. 

Polițiștii au continuat, în cursul zilei de marți, cercetările cu privire la vătămarea corporală a unui tânăr din comuna Dorna Arini. Astfel, oamenii legii au stabilit că luni,  în jurul orei 16.00,  bărbatul de 30 de ani împreună cu victima s-au deplasat pe raza comunei Dorna Arini, unde au consumat băuturi alcoolice în mai multe locaţii.

În jurul orei 21.00, cei doi s-au deplasat la domiciliul bărbatului de 30 de ani unde acesta s-a urcat la volanul autoturismului, pentru a-l conduce pe prietenul său la domiciliu.

Bărbatul, în timp ce se deplasa cu mașina, pe drumul comunal Pârâul Ortoii, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă spre stânga şi a intrat într-un şanţ.

După producerea acestui eveniment, cei doi şi-au continuat deplasarea pe jos spre domiciliul unui prieten din localitate, pentru a-i solicita acestuia să-i ajute cu un tractor forestier să scoată autoturismul din şanţ.

De la domiciliul acestuia victima şi-a continuat deplasarea spre domiciliul său în calitate de pieton, pe partea carosabilă.

Șoferul, după ce a scos autoturismul din şanţ, cu ajutorul unui tractor forestier, a plecat din nou la plimbare cu mașina. La un moment dat, când a ajuns în dreptul prietenului său care se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă, acesta l-a surprins şi accidentat.

După impact, barbatul de 30 de ani l-a luat pe prietenul său în autoturism şi l-a transportat la domiciliul său, fără a mai anunţa organele de poliţie. Ulterior, concubina victimei, a solicitat prin SNUAU 112 o ambulanţă pentru a-i acorda acestuia îngrijiri medicale, declarându-le cadrelor medicale că a fost victima unei agresiuni.

În urma efectuării verificărilor privind autoturismul condus de bărbatul de 30 de ani s-a constatat că acesta nu este înmatriculat, iar numărul de înmatriculare pe care acesta îl avea aplicat este fals.

Față de acesta s-a dispus măsura reținerii pentru 24 ore, fiind introdus în arestul al IPJ Suceava, urmând miercuri să fie prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Vatra Dornei, cu propunerea măsurii de arestare preventivă.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal și s-a început urmărirea penală pentru comiterea infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”, „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.

„În urmă cu aproape o săptămână, IPJ Suceava a lansat un amplu Program de prevenire a accidentelor rutiere la nivelul județului cu derulare până la finele anului 2019. Pe lângă activitățile preventive, de informare și de responsabilizare, programul conține și module operative, printre care creșterea fermității în sancționarea celor care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier.  Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat” , a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Articolul precedentColiziune între o mașină și o căruță. Șoferul era în stare avansată de ebrietate FOTO
Articolul următorConsultații gratuite de pregătire pentru examenul de bacalaureat, la USV