Un primar din Suceava a anulat Crăciunul, Anul Nou și Boboteaza în localitate

Primarul Neculai Miron a anulat în ultimul moment spectacolele organizate în mod tradițional la Bosanci pentru Crăciun, Anul Nou și Bobotează, refuzând să aplice o hotărâre a Consiliului Local.

Consiliul Local al comunei Bosanci a aprobat în ședința de joi Hotărârea nr. 62/2018  privind aprobarea proiectului cultural „Obiceiuri de Iarnă Bosâncene”. Conform hotărârii, în comuna Bosanci ar fi urmat să fie organizate trei evenimente publice pentru Crăciun, Anul Nou și Bobotează.

Joi, 27 decembrie, era programat un concert de colinde și cântări de Nașterea Domnului, la Căminul Cultural Bosanci, cu durata de cel puțin trei ore. Pe scenă ar fi urmat să evolueze grupuri corale de la toate cultele religioase din localitate, Corul Bărbătesc al Bisericii Ortodoxe Bosanci, Fanfara „Costică Cracană” Bosanci, și soliștii Andreea Haisan, Grigore Gherman și Alexandru Brădățan. Pentru toți copiii erau pregătite pachete cu dulciuri și fructe.

În ajunul Anului Nou, la 31 decembrie, la Căminul Cultural Bosanci erau programate obiceiuri de Anul Nou. Timp de două ore, pe scenă ar fi evoluat Formația „Hurta Frumoșii” Bosanci și alte două cete de mascați.

În fine, la 7 ianuarie 2019, la Căminul Cultural Bosanci era programat Balul Gospodarilor de Bobotează. Invitați speciali erau Angelica Flutur și Alexandru Brădățan, Formația „Nicolae Vieru”, Formația „Costică Cracană” și Hurta Frumoșii Bosanci. Evenimentul ar fi avut o durată de șapte ore.

Vineri, toate documentația pentru organizarea evenimentelor a fost întocmită și parafată de funcționarii Primăriei Bosanci. Ultima semnătură necesară era a primarului Neculai Miron. Acesta și-a anunțat subalternii că refuză să semneze documentația pentru organizarea celor trei evenimente. Cum vineri era ultima zi în care primarul ar fi putut semna documentația, cele trei evenimente de Crăciun, Anul Nou și Bobotează evenimentele nu vor mai avea loc.

Locuitorii comunei Bosanci care își doresc totuși să asiste la spectacole în perioada sărbătorilor de iarnă vor fi acum nevoiți să meargă în Suceava sau în localitățile învecinate.

În comuna Bocanci nu a fost organizată nicio manifestare nici de Ziua Națională a României. Un localnic săritor a pus atunci mâna pe lopată și a dezgropat din zăpadă Monumentul Eroilor din comună.

Articolul precedentUniversitara Niculina Iacob a primit premiul „George Barițiu” al Academiei Române
Articolul următorPolițiștii locali suceveni au oferit cadouri copiilor de la Centrul de Zi “Sfânta Vineri” și bătrânilor de la Căminul Solca FOTO