Accident de muncă șocant la o firmă din Dorna Arini. Un muncitor a murit ștrangulat după ce i s-au prins hainele într-un utilaj folosit la tăiera lemnelor.

Marți dimineață, administratorul firmei a fost cel care l-a găsit pe bărbatul de 61 de ani, din municipiul Vatra Dornei, mort lângă utilajul de tăiat lemne.

Bărbatul decedat era angajatul societății respective de aproximativ un an de zile. Marți dimineață, muncitorul în timp ce tăia niște lemne de foc la un utilaj denumit pendulă. Mecanismul i-a prins hainele și le-a înfășurat pe tot corpul, până în zona gâtului. Practic, bărbatul a murit strangulat.

Administratorul firmei a sunat imediat la 112 și la fața locului s-a deplasat un echipaj medical, care a constatat decesul muncitorului. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor producerii decesului.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.