sursă foto Gorjeanul

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal cu privire la infracțiunile de „vătămare corporală din culpă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și securitate în muncă”.

Accidentul de muncă a avut loc pe strada Stadionului din orașul Frasin, luni dimineață, unde se efectuează lucrări pentru montarea țevilor de canalizare, beneficiar fiind Primăria orașului Frasin.

În zona respectivă, cu un buldoexcavator a fost săpat un șanț, dar pereții laterali nu au fost protejați cu panouri. La un moment dat, un muncitor de 48 de ani, din comuna Lunca, județul Botoșani, a intrat în șanțul respectiv pentru a monta o conductă, moment în care pământul de la un perete lateral s-a surpat peste el, fiind acoperit până la nivelul pieptului.

Colegii bărbatului au intervenit imediat și au îndepărtat pământul, scoțându-l pe muncitor din șanț. Bărbatul a fost preluat de o autospecială SMURD și a fost transportat la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, pentru investigații și acordarea de îngrijiri medicale.

El  a fost diagnosticat cu „politraumatism, traumatism toracic și sindrom de strivire toracică”, fiind transferat la Spitalul Județean Suceava.

Articolul precedentȘtefan Mandachi: “Mi-am asumat un risc enorm pentru că mi-era greață de câtă frică vedeam peste tot”
Articolul următor20 de amenzi aplicate de pompieri persoanelor care au incendiat vegetația uscată