Bărbatul de 33 de ani a intrat în școala în care învață fiul său și l-a lovit pe unul dintre colegii acestuia, un minor în vârstă de 13 ani. Agresiunea a avut loc marți dimineață în incinta școlii din Zvoriștea.

Astfel, o femeie din comuna Zvoriștea a sesizat polițiștii despre faptul că, în timp ce fiul său de 13 ani se afla la școală, a fost agresat fizic de către părintele unui elev.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că victima și un alt elev de aceeași vârstă, urmează cursurile școlii din localitatea Zvoriștea și sunt colegi în clasa a VI-a. În ultima perioadă, în timp ce se aflau la școală, între cei doi minori au avut loc mai multe conflicte, fără a fi sesizate personalului didactic.

Marți, în jurul orei 08.00, între cei doi băieți a avut loc un nou conflict, moment în care, elevul agresat l-a sunat pe tatăl său vitreg și i-a povestit despre cele întâmplate. La scurt timp, tatăl băiatului a venit la școală, a pătruns în interiorul unității de învățământ și apoi în clasa unde învață cei doi minori, lovindu-l de două ori cu palma peste față pe elevul de 13 ani.

În baza materialului probator administrat, polițiștii au dispus față de bărbatul de 33 de ani măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava. În cursul zilei de joi, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, luându-se măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirea infracțiunilor de „lovirea sau alte violențe” și  „tulburarea ordinii publice”.

„Poliţiştii le transmit elevilor și părinţilor că le sunt alături, gata să intervină ori de câte ori va fi nevoie, că pot să apeleze cu încredere şi să ceară sprijinul lor în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, astfel încât nimic să nu perturbe drumul pe care au pornit pentru atingerea obiectivelor stabilite în activitatea şcolară și siguranța personală”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Articolul precedentArmă și muniție descoperite într-o pădure din Brodina
Articolul următorUrmărit general reținut în PTF Siret