Un bărbat de 50 de ani, din comuna Dărmănești, a fost reținut pentru 24 de ore. Individul este acuzat că a șantajat și hărțuit mai mulți pădurari, majoritatea angajați ai Ocolului Silvic Pătrăuți.

Marți, în urma continuării cercetărilor în dosarul penal aflat în coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de „șantaj” și „hărțuire”, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Suceava cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava au efectuat o percheziție domiciliară la locuința suspectului.

„Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 2017 – 2019, bărbatul a contactat mai mulți pădurari, majoritatea angajați ai Ocolului Silvic Pătrăuți, pe care i-a amenințat cu darea în vileag a unor presupuse nereguli din fondurile forestiere administrate de aceștia, cu scopul de a dobândi, în mod injust, foloase patrimoniale”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt I.P.J. Suceava.

În cauză s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului de 50 de ani, ce a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, miercuri, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru stabilirea unor măsuri preventive.

Articolul precedentSucevean condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare, prins la Vama Petea
Articolul următorTrei răniți după ce o mașina s-a răsturnat în șanț