sursă Salvamont România

Trei turişti au fost surprinşi de o avalanşă, iar unul dintre ei a murit, în Masivul Călimani, în timp ce făceau sport extrem cu snowmobilele. 

Mai multe echipe de salvamontiști au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, pentru căutarea lor. Misiunea a fost oprită în timpul nopții din cauza întunericului și pericolului de a se produce alte avalanșe.

„Era un grup mai special. Făceau snowmobil extrem și au intrat pe cornișă, i-a prins pe cornișă pe toți trei, dar unul a decedat. Persoana decedată e pe versantul nordic, sub Vârful Pietrosu. Azi noapte, din cauza întunericului, căutările s-au întrerupt la 2.00-3.00, acum de dimineață facem comandament pe unde intervenim. E inversie termică. La Vatra Dornei sunt -3 grade acolo sunt +5, iar stratul de zăpadă poate să plece oricând”, a declarat pentru News.ro, Petru Ariciuc, șeful Salvamont Vatra Dornei.

Articolul precedentO femeie a primit ordin de protecție împotriva soțului. Victima le-a spus polițiștilor că agresorul deține ilegal o armă
Articolul următorDouă persoane rănite și trei autovehicule avariate în două accidente succesive, la Pătrăuți FOTO