Reprezentanții USV au obținut trei medalii de argint și una de bronz, în weekend, la târgul de invaneții din Nuremberg, Germania.

International Trade Fair Ideas Inventions and New Products – iENA 2018 a avut loc în perioada 1-4 noiembrie la Nuremberg, Germania. La cea de-a 70-a ediție a târgului au participat expozanți din 26 de țări, cu peste 800 de invenții și inovații. Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost prezentă cu opt invenții. În urma jurizării, delegația suceveană a primit trei medalii de argint și o medalie de bronz.

Medalii de argint au fost acordate pentru invențiile „Micropompă electromecanică”, „Motor solar” și „Sistem de orientare”. Medalia de bronz a fost acordată pentru „Actuator liniar cu bimetal”.

„iENA este cea mai veche și cea mare expoziție de inventică din Europa. Peste 50 % din lucrări au fost prezentate de țări asiatice. Există în acest moment o dorință deosebită de afirmare a tinerilor cercetători din țări ca Indonezia, Iran, China, Coreea, iar activitatea creativă în domeniul tehnic și tehnologic a ajuns să concureze serios activitatea de cercetare din centre universitare de tradiție din Europa“, a afirmat prof. dr. ing. L. Dan Milici, prodecanul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul USV.

Articolul precedentAtenționare nowcasting cod galben de ceață pentru județul Suceava
Articolul următorTrei reprezentanți de marcă ai Francofoniei, miercuri, la Biroul Francez