Trei reprezentanți de marcă ai francofoniei vor fi prezenți miercuri, la Biroul Francez, la conferința La saison France-Roumanie.

Francofonii și francofilii suceveni sunt invitați să participe, miercuri, la conferința La saison France-Roumanie. Evenimentul are loc de la ora 18.00 la Biroul Francez situat în Casa Prieteniei din centrul Sucevei. Vor participa Hélène Roos, directorul Institutului Francez din București, Michel Monsauret, atașat de cooperare educativă și coordonator al Alianțelor Franceze în România, și Corina Stănilă, consilier pentru proiecte bilaterale în domeniul educației al Institutului Francez din Romania.

Printre subiectele abordate se numărăr relațiile și proiectele franco-române actuale, dezvoltarea francofoniei instituționale la Suceava, inițierea de noi parteneriate și proiecte francofone în domeniul cultural și economic.

Tot miercuri, de la ora 17.00, continuă cursul de limbă franceză pentru copii Le français, c’est facile!. Activitatea este organizată de Centrul de Reușită Universitară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Acțiunea face parte din proiectul Francofonia în comunitate, un proiect sprijinit de Agenția Universitară a Francofoniei. Proiectul și își propune să aducă franceza mai aproape de micii locuitori ai orașului Suceava. Sunte așteptați să participe copii cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani. Cursul va fi susținut de Mariana Șovea de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării. Copiii vor descoperi fructele toamnei, vor cânta și se vor juca împreună cu prietenul lor francez, ariciul Leo. Intrarea este liberă.

Articolul precedentTrei medalii de argint și una de bronz, obținute de USV la un târg de invenții din Germania
Articolul următorIncendiu în municipiul Fălticeni. Un bătrân a rămas fără casă