Un ucrainean s-a ales cu o amendă în valoare de 5.000 lei după ce a fost prins cu țigări de contrabandă în valoare totală de 675 lei.

Vineri dimineață, în jurul orei 06.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean T.H., în vârstă de 42 de ani, conducând un microbuz marca Opel Vivaro, cu număr de înmatriculare specific Ucrainei.

Existând suspiciuni că ar transporta țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în peretele lateral stâng al microbuzului, cantitatea de 450 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare totală de 675 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, s-a instituit măsura de interzicere a intrării în România, împotriva cetățeanului ucrainean, pe o perioada de 5 ani.

Articolul precedentUn copil de 13 ani a fost rănit după ce o șoferiță neatentă a lovit un autoturism oprit pe marginea drumului
Articolul următorBătaie la o pensiune din Vatra Dornei. Polițiștii veniți să aplaneze conflictul au fost înjurați și amenințați