Aceasta a fost înșelată de un individ în apropierea unei case de schimb valutar.  

La sediul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc s-a prezentat o tânără de 25 ani, localnică, care a sesizat faptul că a fost înșelată de un bărbat necunoscut cu suma de 755 lei.

„Metoda „şmen” presupune ca la un schimb valutar făcut la colţul străzii, în schimbul unui profit promis, cel care acceptă ajunge de fapt să primească mai puţini bani. Modul de operare intitulat „şmen” este aplicat de suspecţi în momentul când, la un schimb valutar ilegal, cer banii pentru a-i renumăra, dar de fapt acela este momentul în care sustrag sau înlocuiesc suma valabilă cu o suma derizorie și imediat, sub pretextul că în zonă și-au făcut apariția polițiștii, infractorii dispar rapid, iar victima descoperă ulterior că a fost înșelată şi a primit mai puţini bani”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Aceasta le-a povestit polițiștilor că s-a deplasat în zona urbană a municipiului Câmpulung Moldovenesc cu intenția de a schimba suma de 350 euro.

În timp ce se afla în apropierea unei case de schimb valutar de pe strada Calea Transilvaniei tânăra a fost abordată de o persoană de sex masculin necunoscută, care i-a propus o tranzacție de schimb mai avantajoasă.

Persoana vătămată a fost de acord, iar în cadrul convenției a fost păgubită de suma de 755 lei de către autorul necunoscut, care prin metoda șmen a tras din suma de 1.625 lei, fără ca persoana vătămată să-și fi dat seama. Tânăra a realizat că a fost înșelată în momentul în care a ajuns acasă. Polițiștii au întocmit în cauză dosar peanl sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

În aceste zile poliţiştii de prevenire şi cei din structurile operative au făcut front comun împotriva înşelăciunilor, acţionând atât pentru informarea şi responsabilizarea cetăţenilor cât şi pentru identificarea şi sancţionarea celor care nu respectă legislaţia privind schimbul de valută.

„Zilnic, poliţiştii se deplasează în zonele comerciale şi în zona caselor de schimb valutar discutând cu cetăţenii şi informându-i cu privire la situaţiile de risc victimal. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat în ultimele zile pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera schimbului ilegal de valută”, a completat Ionuț Epureanu.

Acțiunea s-a desfăşurat pe raza municipiului Suceava și a localităților adiacente, fiind verificate 54 de case de schimb valutar și societăți economice de profil. În total au fost aplicate 68 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 177.000 lei și au fost confiscați peste 10.000 lei.

Articolul precedentDetalii șocante ies la iveală în cazul femeii găsită în stare gravă în casă, înconjurată de mai mulți câini FOTO
Articolul următorCod galben de vânt pentru zona joasă a județului Suceava