sursă foto Asociația Casa lui Patrocle din Suceava

Vecinii au crezut că femeia de 63 de ani din Dărmănești este moartă în casă și au sesizat polițiștii.

Vineri după amiază, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești au ajuns la fața locului și au dat peste imagini de coșmar.

sursă foto Casa lui Patrocle – Animal Rescue

 

 

 

 

 

 

Femeia era în casă, în stare vădit precară de sănătate, întinsă pe pat. În interiorul aceleiași camere se aflau mai multe animale, câini și pisici. Ea le-a declarat polițiștilor că nu a fost victima vreunei infracțiuni și că în ultimul timp nu a fost vizitată de nicio persoană.

 

 

 

 

 

 

La fața locului a ajuns un echipaj de ambulanță care a transportat-o pe femeie la UPU din cadrul Spitalului Județean Suceava, stabilindu-i-se diagnosticul de „TCC și etilism acut” aceasta rămânând internată în vederea supravegherii evoluției stării de sănătate.

Aceasta este cunoscută ca fiind consumatoare de băuturi alcoolice.

La gospodăria din Dărmănești au ajuns și reprezentanții  Asociației „Casa lui Patrocle” din Suceava în încercarea de a salva animalele femeii. Aceștia au rămas șocați de ce au găsit acolo, câini morți alături de animale înfometate și ținute în condiții mizerii.

 

 

 

 

 

 

 

„… Acasă însă am găsit un dezastru! Schelete de caini mâncați…de ceilalți câini, pui de la vreo două cățele, pui de pisică, gâște închise și înfometate, șapte căprițe tot închise, rupte de foame! CHIAR avem nevoie de voi! AJUTAȚI-NE cu puii, caprele și găștele măcar!! Să fim oameni și să ne implicăm să salvăm animalele astea!”, au scris reprezentanţii Asociaţiei „Casa lui Patrocle” pe Facebook, în cursul zilei de sâmbătă.

 

 

 

 

 

Cei de la Asociația „Casa lui Patrocle” sunt revoltați că nimeni nu a făcut nimic pentru bătrâna respectivă și pentru animalele din gospodăria acesteia. Aceștia au postat în cursul zilei de sâmbătă un alt mesaj pe facebook în care se întreabă cum de nimeni nu a intervenit în această situație, mai ales că femeia are rude în localitate.

„Update despre cazul bătrânei din Darmanești care a ajuns în spital și ale cărei animale au rămas acasă de izbeliște! In curte vreo zece câini, în casă nouă pui scheletici închiși într-o cameră, cățeaua afara, nici măcar n-aveau cum să se hrăneasca, un pisoi bolnav, pe hol doar un craniu rămas dintr-un câine, în altă încăpere rațe, în șura caprele…miros acid de urină, flămânde rupte și ele! Am luat toți puii și i-am dus într-un foster in Suceava, iar maine ne vom întoarce să ajutăm ceilalți câinii. La fața locului a fost prezentă poliția locală, doi nepoti de-ai bătrânei, și în final a apărut și un domn care se declara a fi concubinul bătrânei. Caprele, rațele și ciobanescul din lanț se pare ca erau ale acestui domn, și el a fost cel care le-a mutat în cursul zilei de sâmbătă la o stână, rugându-ne să-l ajutăm cu preluarea celorlalți căini! Și NU, chiar nu l-am putut convinge nici noi, nici poliția, să dea caprele într-o gospodărie din Dărmanești unde să se aibă grija de ele!! Mai multe nu știm despre bătrâna, v-am citit comentariile și mesajele însă nu intrăm în polemici, nu judecăm pe nimeni, ne-am dus acolo să salvam animalele, și suntem total depășiți de aceasta situație. Am înțeles că bătrâna are ceva rude în sat, dar și vecini care i-au mai purtat de grijă. De ce n-a facut nimeni nimic nici pentru ea, nici pentru animale?! Este o întrebare la care nu avem răspuns! Iar bătrâna asta nu a ajuns în această situație peste noapte, este evident că nimeni nu a ajutat-o”, au mai scris reprezentanții Asociației „Casa lui Patrocle”, pe Facebook.

Citește și:

Femeie crezută decedată, găsită în casă cu 17 câini

Articolul precedentNoapte de foc în județul Suceava. Două case au fost cuprinse de flăcări VIDEO
Articolul următorTânără din Câmpulung Moldovenesc, înșelată prin metoda „șmen”