Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava recomandă părinților să-și vaccineze copiii împotriva rujolei, aceasta fiind singura metodă de prevenire a acestei boli.

Potrivit DSP Suceava în ultima perioadă a crescut numărul de cazuri de rujeolă în județul Suceava. Această boală este foarte contagioasă, un singur pacient putând îmbolnăvi la rândul său alte 16-18 persoane.

„În condițiile în care de la începutul acestui an se înregistrează o creștere constantă a numărului de cazuri diagnosticate și internate săptămânal, recomandăm prezentarea părinților cu copii nevaccinați (sau incomplet vaccinați), începând cu vârsta de 9 luni la medicii de familie pentru administrarea vaccinului. Schema de vaccinare care conferă protecție implică administrarea unei prime doze de vaccin la vârsta de 9 luni, urmată de revaccinare la vârstele de 12 luni și 5 ani. Vaccinul administrat după schema corectă  este unul sigur și conferă imunitate, scutind copiii de riscul trecerii prin boală și/sau de apariția unor complicații potențial letale.Acțiunile de promovare a importanței vaccinării pentru sănătatea populației întreprinse de personalul medico-sanitar, susținute de toți factorii implicați în viața comunității, pot duce la realizarea unei acoperiri vaccinale optime”, a precizat Liliana Grădinariu, director executiv DSP Suceava.

Articolul precedentCimentul nefolosit la inundațiile din 2008, redistribuit primăriilor din județ
Articolul următorCondamnați la închisoare, depistați în P.T.F. Siret FOTO