Comitetul Județean pentru Situații de Urgență(CJSU) Suceava, reunit în ședință extraordinară, vineri, a analizat și aprobat, prin hotărâre, lista privind repartizarea cantităților de materiale (var și ciment) primite ca ajutoare umanitare în 2008.

În cadrul ședinței anterioare a CJSU Suceava, pe baza buletinului prezentat de Inspectoratul de Stat în Construcții, s-a constatat că cimentul nu mai poate fi folosit conform destinației inițiale, pentru intervenții în urma inundațiilor din 2008. Atunci s-a decis să fie întrebate primăriile din județ dacă sunt interesate să valorifice aceste materiale și să le folosească pentru curățenia de primăvară.

Din cele 114 uat-uri ale județului Suceava, 11 primării au solicitat diverse cantități de var și ciment, în total fiind constatată o nevoie de 168 de tone de ciment și 9500 kg var,  peste cantitatea aflată în stoc.

În aceste condiții, repartizarea s-a stabilit pe baza unor criterii de prioritizare: respectarea destinației recomandate de ISC și în funcție de distanța față locul de depozitare.

Cele 11 primării către care vor fi repartizate materialele solicitate sunt Frătăuții Vechi, Hânțești, Stulpicani, Fălticeni, Putna, Zamostea, Bălăceana, Frumosu, Moldovița, Adâncata și Frasin.

Varul și cimentul vor fi predate acestor primării în perioada 20-24 mai 2019. În momentul de față, materialele respective sunt depozitate la Sediul Inspectoratului Poliției de Frontieră Suceava, Detașamentul de Pompieri Rădăuți, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni.

Articolul precedentVicovu de Sus. Adolescent de 15 ani prins la volanul unei mașini
Articolul următorSuceava. Numărul de cazuri de rujeolă, creștere îngrijorătoare