Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România și cu sprijinul autorităților publice subnaționale, a identificat o serie de proiecte prioritare cu impact metropolitan pentru municipiul București și cele 40 de reședințe de județ din România.

Selecția a avut loc în urma unor scrisori de solicitare din partea Băncii Mondiale către primăriile reședință de județ, consiliile județene și prefecturile din țară pentru identificarea unei liste de cel mult zece proiecte strategice, cu impact metropolitan.

Proiectele selectate pentru Suceava, care pot fi ierarhizate în chestionar, sunt: „Construcția unei Variante de Ocolire a municipiului Suceava, în vederea devierii traficului greu și de tranzit”, „Valorificarea monumentului istoric Curtea Domnească din Suceava pentru circuitul turistic local, regional și național”, „Modernizarea a două drumuri de legătură: 1) Udești – Verești – Dumbrăveni – Siminicea – Hănțești; 2) Suceava – Moara – Drăgoiești Berchișești – Horodniceni”, „Construirea imobilului pentru furnizarea serviciilor medicale pediatrice în sistem monobloc la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava”, „Drumul TransRegio „Rodna” (Suceava – Câmpulung Moldovenesc)”, „Variante Ocolitoare în localitățile Câmpulung Moldovenesc , Vatra Dornei, Gura Humorului”, „Construcția Drumului Expres „Siret” (Pașcani – Suceava – Siret)”, ” Construcția centrului intermodal de mărfuri”, „Modenizarea căii ferate Pașcani – Dărmănești” și „Electrificarea căii ferate Dărmănești – Vicșani”.
Votul se derulează exclusiv online până pe data de 22 martie 2019.

La finalul campaniei va fi dezvoltată o listă finală de proiecte prioritare majore de dezvoltare urbană, atât pentru București, cât și pentru fiecare dintre cele 40 de reședințe de județ din România. Fiind agreate pentru prima dată atât de către administrația publică, cât și de comunitatea locală, aceste liste de proiecte vor putea informa deciziile viitoare de investiții publice respectând o viziune comună.

„Municipiul Suceava, în colaborare cu Consiliul Județean Suceava, a propus Băncii Mondiale 10 proiecte de infrastructură cele mai importante proiecte ce ar trebui dezvoltate în municipiul Suceava. Ierarhizarea proiectelor poate fi realizată prin accesarea chestionarului de la linkul următor: https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk „, a precizat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Articolul precedentUn tânăr a fost rănit, după ce prietenul lui a provocat un accident rutier
Articolul următorSancțiuni de peste 280.000 de lei, aplicate de polițiști în doar cinci zile