În urma Adunării Generale a Acționarilor din 19 decembrie 2022, noul administrator al societății B1 Channel SRL este Bobby Păunescu. Co-acționarul Sorin Oancea este acuzat de fapte deosebit de grave, delapidare și evaziune fiscală. În plus, pe rolul instanței a fost deschisă procedura de intrare în insolvență, având ca termen de judecată 18 ianuarie 2023. 

Acuzații grave la adresa co-acționarului Sorin Oancea. Potrivit raportului ANAF întocmit în urma unei inspecții fiscale care a durat 3 ani, Oancea a delapidat societatea B1 Channel SRL, transferând bani din conturile acesteia. 

Cine împarte parte își face

În urma controlului ANAF, inspectorii fiscali au identificat grave nereguli civile și penale. 

În calitatea sa de administrator, arată sursa citată, Sorin Oancea a transferat bani din societatea B1 TV Channel SRL, unde era acționar și administrator, în contul societății SC MEDIACON 202 SRL, în care asociat unic și administrator este tot Sorin Oancea.

Prejudiciul cauzat societății de către Sorin Oancea a fost estimat la peste 5 milioane de euro.

Totodată, ANAF a descoperit că s-au mai sifonat și alte sume de bani în alte societăți unde asociat este soția lui Sorin Oancea.

Raportul ANAF, certificat de Corpul de control al Primului-ministru

B1, prin Sorin Oancea, a sesizat Corpul de control al Primului-ministru acuzând ANAF de rele tratamente. Corpul de control a răspuns, însă, că acuzațiile care i-au fost aduse acestuia în procesul-verbal întocmit de ANAF sunt legale.

Sechestru asigurator pe patrimoniul familiei Oancea

Ca urmare a acuzațiilor de o gravitate deosebită, omul de afaceri Bobby Păunescu a declarat că avocații au cerut instituirea sechestrului asigurator pe patrimoniul familiei Oancea.

Acuzațiile vor fi judecate de Tribunalul București.

Pe rolul instanței a fost deschisă procedura de intrare în insolvență, având ca termen de judecată 18 ianuarie 2023. 

Imagine

Avocat Ioan Georgescu: Neregularitățile găsite de ANAF în legătură cu plata TVA-ului pot fi analizate și din perspectivă penală, delapidare și evaziune fiscală

„Este o acțiune de atragere a răspunderii administratorului și de intrare în reorganizare judiciară. Este formulată de acționarul Păunescu pentru că sunt destul de grave problemele juridice acolo, a existat un control ANAF, care a găsit nereguli. Au fost încheiate niște contracte cu niște firme. Nu pot da detalii mai ample pentru că ele vor face obiectul unor cercetări judiciare. Neregularitățile găsite de ANAF în legătură cu plata TVA-ului pot fi analizate și din perspectivă penală, delapidare și evaziune fiscală. Eu am fost mandatat de către clienții mei, familia Păunescu, să efectuez demersurile legale în scopul tragerii la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de crearea acestui prejudiciu. Prin acțiunile lor, a fost prejudiciată societatea, nu vă pot spune sume, sumele sunt foarte mari, facem toate demersurile legale”, a precizat avocatul Ioan Georgescu, în exclusivitate la Realitatea PLUS.

Televiziunea B1, redată cetățenilor. Bobby Păunescu: Oancea încerca să susțină statul paralel

Articolul precedentPrognoza meteo pe o lună: temperaturi anormale, aer tropical. Cum va fi vremea până pe 23 ianuarie
Articolul următorTeleviziunea B1, redată cetățenilor. Bobby Păunescu: Oancea încerca să susțină statul paralel