În cadrul acțiunii șapte șoferi au rămas fără permise de conducere, din care șase pentru neacordarea priorității pietonilor.

Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a organizat, în perioada 07-08 mai, o acţiune punctuală pe raza de competență pe linia disciplinării pietonilor şi a conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locuri special amenajate.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 12.180 lei, din care șase față de pietonii care au încălcat normele rutiere, șase față de conducătorii auto care nu au acordat prioritate pietonilor și 22 alte abateri.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune și au fost reținute șapte permise de conducere, din care șase pentru neacordarea priorității pietonilor și unul pentru alte cauze.

În cadrul acțiunii, un echipaj rutier a oprit pentru control pe strada Jean Bart din municipiul Suceava, autoutilitara condusă de un localnic de 56 de ani care emana halenă alcoolică, motiv pentru care, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Articolul precedentPrins beat la volan, un lider de sindicat și-a abandonat mașina în stradă, blocând traficul rutier FOTO
Articolul următorVicovu de Sus. Adolescent de 15 ani prins la volanul unei mașini