Pe drumurile din județul Suceava se circulă în condiții de iarnă din cauza viscolului și a ninsorii. Circulația pe mai multe drumuri a fost îngreunată după ce mai multe tiruri au rămas blocate. Au fost probleme la intrare în Dărmănești, în zona Ratoș, Ilișești, Salcea, Bunești, la intrare în Fălticeni dinspre Suceava.

Imagine

Diana Gășpărel, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava, a informat care era starea drumurilor naționale și județene la ora 17.00.

Secția Drumuri Naționale Suceava

– carosabil cu zăpadă frământată pe toate sectoarele de drum, grosimea stratului de zăpadă fiind de 3- 5 cm. Se acționează cu 36 de utilaje de la prestator și 8 utilaje proprii ale secției de drumuri. Ninge abundent și este viscol.

n zona Ratoș-Siret se circulă cu dificultate, fiind prezent un echipaj al Poliției Rutiere pentru dirijarea traficului pe un singur sens, din cauza vehiculelor grele, de mare tonaj, care s-au blocat în trafic.

La intrarea în municipiul Fălticeni, dinspre Roman, circulația este deviată pe o rută alternativă- DN 2E- ca urmare a producerii unui accident rutier.

Secția Drumuri Naționale Cîmpulung Moldovenesc

– Carosabil cu zăpadă frământată și viscolită. Grosimea stratului de zăpadă pe carosabil: 0- 2 cm pe DN 17A și 0- 1 cm pe DN 17B și DN 18. În rest carosabil umed. Ninge, viteza vântului atingând 40-50 km / oră pe vârfuri și 20- 30 km/ oră în rest.

– DN 17 A Palma – carosabilul este acoperit de zăpadă. Arborii căzuți pe carosabil au fost îndepărtați de echipajele secției de drumuri.

– DN 17 B Dorna Arini- carosabilul este parțial acoperit de zăpadă și se înregistrează căderi de arbori pe carosabil.

Secția de drumuri naționale acționează cu 26 de utilaje dotate cu lamă și răspânditoare.

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava

– DJ 175 Izvoarele Sucevei- se acționează cu material antiderapant și lamă.

– DJ 175 B Pojorâta- Rarău se acționează cu lamă.

– DJ 178 Măzănăiești- se acționează cu lamă și material antiderapant.

– DJ 209 C Măzănăiești- Berchișești se acționează cu material antiderapant și lamă. Din cauza viscolului se formează suluri de zăpadă.

– DJ 209 C Vorniceni- carosabilul este acoperit cu zăpadă frământată, este viscol.

– DJ 209 C zona tunel Lucăcești- se acționează cu material antiderapant și lamă, fiind viscol.

– DJ 291 Frătăuții Noi spre Mușenița – viscol, se acționează cu utilaje echipate cu lamă.

„La ora prezentului comunicat pe drumurile județene se intervine cu un număr de 30 de utilaje echipate cu lamă și răspânditor. Stocurile existente sunt de 6000 tone nisip și 460 tone sare”, a precizat Diana Gășpărel.

Miercuri dupăamiază, în jurul orei 14.00, pe DN 2, la km 473 (Bălcăuți – Siret), un tir înmatriculat în Turcia a blocat un sens de circulație, având pneurile uzate. Vehiculul nu a mai putut înainta și a fost tractat de o volă.