Sistem de monitorizare a stărilor emoționale inventat la USV, medaliat cu aur la Geneva

Un sistem de monitorizare a stărilor emoționale inventat de cadre didactice ale Universității „Ștefan cel Mare” Suceava a fost medaliat cu aur la Geneva.

În perioada 10-14 aprilie 2019, a avut loc cea de-a 47-a ediție a International Exhibition of Inventions of Geneva 2019, unul din cele mai prestigioase saloane de inventică. Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la acest eveniment cu o lucrare selectată printr-o competiție a Ministerului Cercetării și Inovării, intitulată Sistem de monitorizare a stărilor emoționale. Proiectul cercetătorilor de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știinta Calculatoarelor din Suceava a primit Medalia de aur a Salonului si Premiul special al Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci OSIM.

În perioada 11-12 aprilie 2019, s-a desfasurat cea de-a IV-a editie a Expoziției Internaționale Studențești pentru Inovare și Cercetare CadetInova, organizată anual de Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. La această ediție au participat 68 de lucrări ale tinerilor din patru țări, organizate pe cinci secțiuni.

Cei trei studenți doctoranzi în domeniul Inginerie electrică care au reprezentat universitatea noastră au obținut medalie de argint pentru Termomechanical Safety Look, medalie de bronz pentru Buildings Flood Protection System, diploma de excelență și medalia de aur din partea Universitatii de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemitanu” din Republica Moldova pentru System and Method for Measuring and Connecting Single-phase Electric.

Articolul precedentUn tânăr din Zvoriștea a încercat să violeze o adolescentă și i-a bătut pe cei care au vrut s-o apere
Articolul următorAu început lucrările la Podul Unirii între Suceava și Burdujeni