Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Bogdan Vasile Țanța( 22 de ani), din comuna Zvoriștea, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la viol, amenințare, furt calificat, o infracțiune de lovirea sau alte violențe, trei infracțiuni de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Potrivit anchetatorilor, în data de 09 martie, în jurul orelor 20.30, în timp ce se afla în fața barului din centrul localității Zvoriștea, prin folosirea violenței, Țanța a încercat să determine o adolescentă în vârstă de 16 ani, din localitate, să întrețină raporturi sexuale împotriva voinței acesteia. Ulterior, fata a fost amenințată de tânărul de 22 de ani cu moartea. Pentru a-şi asigura scăparea, aceasta a abandonat haina cu care era îmbrăcată, din care agresorul i-a furat un telefon mobil, evaluat la suma de 310 euro și suma de 100 lei. Ulterior, Țanța împreună cu Mihai Alexandru Măzăreanu de 18 ani, din comuna Zvoriștea, l-au agresat pe vărul victimei, care a încercat să o apere pe adolescentă. Băiatul de 15 ani a fost lovit de cei doi tineri cu pumnii și picioarele, după care l-au târât într-un șanț, fiindu-i provocate leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare un număr de 45-50 zile. Alți trei tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani, au fost luați și ei la bătaie pentru că au intervenit în apărarea adolescentei.

Pe lângă cei doi indivizi, polițiștii au identificat un al treilea agresor, George Florin M. de 16 ani, din comuna Zvoristea.

Astfel, s-a dispus trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, și a inculpaților Mihai Alexandru Măzăreanu pentru săvârșirea a două infracțiuni de lovirea sau alte violențe și a infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice și a lui George Florin M. pentru săvârșirea infracţiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava.