Ședință festivă la Primăria Suceava pentru celebrarea Centenarului Unirii Bucovinei cu România

Consiliul Local al municipiului Suceava s-a reunit, luni, într-o ședință festivă cu ocazia celebrării Centenarului Unirii Bucovinei cu România. Cu această ocazie a fost vernisată o expoziție de pictură, a fost dezvelită o placă aniversară pe sediul Primăriei și au fost înmânate diplome aniversare.

Manifestările dedicate aniversării Centenarului Unirii Bucovinei cu România au debutat, luni, la sediul Primăriei municipiului Suceava. În holul primăriei de la primul etaj a fost vernisată o expoziție în colaborare cu Filiala Suceava a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Manifestările au continuat cu dezvelirea unei plăci aniversare amplasată pe sediul Primăriei Suceava.

Tot luni, Consiliul Local al municipiului Suceava s-a reunit într-o ședință festivă cu ocazia celebrării Centenarului Unirii. Universitarul Florin Pintescu a făcut un scurt istoric al evenimentelor care au dus la Unirea Bucovinei cu Regatul Român, iar profesoarei de istorie Rodica Alexandru i-a fost decernat titlul de cetățean de onoare al municipiului Suceava.

În cadrul ședinței festive, primarul Ion Lungu a înmânat diplome aniversare consilierilor locali și județeni, reprezentanților administrației publice din zona metropolitană și șefilor instituțiilor descentralizate, reprezentanților societății civile și ai mediului de afaceri. Manifestările dedicate unirii vor continua marți, cu dezvelirea unei plăci aniversare în Ițani, la fostul punct vamal dintre Bucovina și Regat.

Articolul precedentTragedie. Doi soți din municipiul Suceava găsiți morți în casă după ce s-au intoxicat cu gaz
Articolul următorStudenți suceveni premiați la concursul iTEC Timișoara