Administrația Natională de Meteorologie a emis, joi, o informare meteo de ninsori și răcire accentuată, pentru intervalul 22 februarie, ora 14.00 – 23 februarie, ora 16.00. Fenomene vizate:  ninsori și strat nou de zapadă, intensificări temporare ale vântului, racire accentuată.


Potrivit meteorologilor,  în intervalul menționat se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub forma de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.
În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la inceput vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.
Vântul va prezenta intensificari temporare, cu rafale de 45…55 km/h. Local se va forma ghetuș.  Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.

De asemenea, meteorologii au emis o atenționare cod galben de vânt, pentru intervalul 22 februarie, ora 16.00 – 23 februarie, ora 16.00. Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, viscol la munte.

În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificari cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Articolul precedentAdolescentul care a accidentat un agent de poliție și a fugit, căutat de oamenii legii
Articolul următorHaine și parfumuri contrafăcute descoperite într-un autoturism oprit în trafic