Deși temperaturile sunt încă peste media perioadei, acestea au început să scadă puternic în ultimele zile când s-au înregistrat ploi abundente în bună parte din țară, dar și ninsori puternice la munte.

 

Iris Răducanu, meteorolog ANM, a vorbit la Realitatea PLUS despre scăderea temperaturilor din ultima perioadă. 

„Pe parcursul zilei de astăzi vor mai fi precipitații, sub formă de ploaie. În zona montană vor predomină ninsorile, ne așteptăm să se mai acumuleze precipitații mai însemnate, în jurul a 20-25 de litri pe metru pătrat. Valorile termice vor continua să scadă însă vor rămâne mai calde decât media acestei perioade. Ne așteptăm că ușor, ușor să se apropie de media aceste perioade.

 

Astăzi la București, vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit, posibile ploi slabe în această seară, temperatura maximă în jurul a 12 grade. 

Deocamdată valorile termice vor fi în scădere deși se vor menține peste cele specifice perioadei, temperaturi maxime de până la 15 grade, pe parcursul zilei de mâine, iar începând de luni temperaturile vor scădea semnificativ, maxim 10 grade, marți chiar să nu depășească 5 grade”, a anunțat meteorologul.

Articolul precedentPreședinta BCE, anunț cutremurător pentru Europa – Inflația va crește din cauza Chinei – Care e explicația
Articolul următorPetre Daea, mesaj pentru elita lumii de la Davos: „N-o să vedeți în farfuria noastră viermii pe care-i căutăm în bălegar!”