Polițiștii suceveni au prins, sâmbătă, șase conducători auto care s-au urcat la volan după ce au băut bine. Unul dintre șoferii opriți în trafic nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie auto și avea o alcoolemie de 1, 18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, sâmbătă, în jurul orei 01.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Alexandru cel Bun din localitate, autoturismul condus de un localnic de 38 de ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital,  acesta a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul s-a ales cu dosar penal  sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Sâmbătă, în jurul orei 18.00, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe raza comunei Mitocu Dragomirnei, autoturismul condus de un localnic de 53 de ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Acesta s-a ales cu dosar penal.

Sâmbătă, în jurul orei 19.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc a oprit pentru control pe str. Calea Transilvaniei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 45 de ani din orașul Gura Humorului.Șoferul avea o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Acesta s-a ales cu dosar penal.

Sâmbătă, în jurul orei 20.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Siret a oprit pentru control pe DJ 209D din comuna Calafindești, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un localnic de 41 de ani. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, asigurarea obligatorie RCA a autoturismului era expirată din 16.03.2019, motiv pentru care, conducătorul auto a fost sancționat contravențional.

Sâmbătă, în jurul orei 22.00, o patrulă din cadrul Secţia 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti a oprit pentru control pe un drumul comunal neclasificat din comuna Todirești, respectiv drumul public care face legătura dintre DJ 178A și imașul Costâna, autoturismul condus de un localnic de 39 de ani. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 39 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, autoturismul aparține unui bărbat din municipiul Suceava și are certificatul de înmatriculare suspendat.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțeȚ.

Sâmbătă, în jurul orei 21.30, Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” de un bărbat de 44 de ani din municipiul Rădăuți, despre faptul că, a fost implicat într-un eveniment rutier pe raza comuna Forăști, iar celălalt conducător auto pare sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii deplasați la fața locului l-au identificat pe apelant și pe celălalt conducător auto, un localnic de 59 de ani.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Forăști, bărbatul de 44 de ani, nu a păstrat distanța regulamentară în mers față de autoturismul din fața sa, care circula cu viteză redusă și l-a acroșat ușor în partea din spate, provocând daune materiale.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 44 de ani și de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru bărbatul de 59 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.  Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Articolul precedentEchipa USV a câștigat faza națională a concursului studențesc Tehnici de Interconectare în Electronică
Articolul următorUn bărbat din Capu Câmpului a murit după ce a băut lichid de parbriz