Echipa de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) a câștigat faza națională a concursului studențesc „Tehnici de Interconectare în Electronică”, desfășurată în acest an la Universitatea din Galați. 

Astfe, concursul profesional studențesc „Tehnici de Interconectare în Electronică” (TIE 2019), aflat la a 28-a ediție, s-a desfășurat la Universitatea „Dunărea de Jos” (UDJG). Evenimentul este organizat de UDJG în parteneriat cu Universitatea Politehnică București și Asociația pentru Promovarea Tehnologiei Electronice(APTE).

Concursul are un caracter itinerant, fiind găzduit de universități din România, cu largul suport al industriei electronice, reprezentată de mari companii din domeniu. TIE este organizat prin rotație, de centrele universitare care au programe de studiu din domeniul Inginerie Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației: Alba- Iulia, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Galaţi, Iași , Oradea, Pitești, Târgoviște, Timişoara.

La faza națională a acestui concurs au fost 36 de finaliști din 13 universități cu programe de profil iar sucevenii Chiraș Ovidiu(an IV – Automatică și Informatică Aplicată) a obținut locul I, Cristi Miron(an IV – Electronică Aplicată) – locul III și Victor Țurca (an III – Electronică Aplicată) – locul V.

„Felicitări lor și colegului Adrian-Ioan Petrariu care i-a pregătit pentru acest concurs”, a precizat Mihai Dimian prorectorul USV Suceava.

Articolul precedentBiciclist accidentat grav după ce nu a acordat prioritate unei mașini
Articolul următorȘase șoferi beți, prinși într-o singură zi pe drumurile din județul Suceava