Sistemul RO-ALERT a fost folosit pentru avertizarea localnicilor din Câmpulung Moldovenesc că un urs a fost văzut pe străzile orașului.

„A fost semnalat un urs liber în municipiul Câmpulung Moldovenesc, strada Căprioarei. Circulați cu atenție sporită și nu vă expuneți la pericol”, a fost mesajul primit de mai mulți localnici din Câmpulung Moldovenesc, în noaptea de marți spre miercuri.

Animalul a fost speriat până la urmă cu petarde și a fugit în pădure.”Acum un sfert de ora în zona stadionului am auzit urletul clar al unui urs. Acum câteva minute… ecoul a trei gloanțe, nu știu cum e mai bine… nu dezvolt… dar cu certitudine ursului îi era bine în pădure… dacă ar fi avut o…”, a scris o localnică pe Facebook.

Localnicii din Câmpulung Moldovenesc sunt disperați și spun că animalele sălbatice coboară zilnic din pădure și le atacă animalele din gospodării. Aceștia așteaptă ca autoritățile să ia măsuri.

„La mine a fost două nopți la rând și mi-au fost mâncați toți iepurașii și sparte toate cuștile!!!”, a scris Georgeta Salvari pe Facebook.

 

 

 

 

 

 

Un alt localnic se plânge că ursul i-a distrus mai mulți stupi.” Din lipsă de hrană, spațiu, înmulțire excesivă, uitați ce fac urșii! S-a întâmplat la casa mea din spatele filaturii Câmpulung Moldovenesc! Distribuiți vă rog, poate se vor lua măsuri!”, a scris Grigore Crăciunescu pe Facebook.

Articolul precedentFălticeni. Drumarii au turnat covor asfaltic peste un limitator de viteză FOTO
Articolul următorDoi copii au fost acroșați de o autoutilitară în timp ce se plimbau cu bicicleta