Despre interpretarea vechilor „prorociri” sau „previzuni” se poate spune că este precum percepția asupra frumosului: stă în ochiul privitorului.  Așa se face că dacă este să dăm crezare profețiilor lui Nostradamus și ale Babei Vanga, 2023 va fi un an plin de nenorociri, în timp de astrologia chineză sugerează contrariu.

Celebrul astrolog francez Michel de Nos­tredame și-a asigurat succesul eterne prin ambiguitatea bine studiată a predicțiilor sale. Așa se face că zi de zi, an de an, câte ceva „prorocit” de el se împlinește.

Este cazul catrenului „În cele șapte luni de mare război, oamenii vor muri din cauza răului săvârșit”. Profeția a fost interpretată ca indicând esca­ladarea conflictului dintre Rusia și Ucraina și de­ge­nerarea lui în cel de-al Treilea Război Mondial, potrivit Formula As. 

 
 
 
O foamete cumplită. „Mierea va costa mult mai mult decât ceara de lu­mânare. Atât de mare e prețul grâului, încât omul e pornit în disperarea lui să își mănânce semenii”. La ora actuală, prețul grâului – și al cerealelor, în general – deja a explodat, din cauza secetei tot mai pronunțate, dar și a conflictului din­tre Rusia și Ucraina, care este unul dintre cei mai mari producători și exportatori de cereale din lume.
 
 

Alianțe internaționale. Un alt catren al lui Nostradamus, care a stârnit dezbateri aprinse, sună așa: „Cei doi rivali se vor coaliza/ Când ma­joritatea celorlalți se unesc cu Marte./ Lide­rul african este înfricoșat și tremură/ Dubla alianță este separată de flotă”.

 

Al doilea mare superstar al previziunilor pe termen lung, Baba Vanga, nu are vești bune.

 

Explozii nucleare – una dintre cele mai în­grijorătoare profeții cu referire la anul 2023 anunță producerea unei explozii la o centrală nucleară. O spaimă care ne-a bântuit pe toți încă din 2022, când centrala nucleară Zaporijie, din Ucraina, a fost la un pas de dezastru, din cauza bombarda­mentelor repetate ale rușilor.

 

Tot Baba Vanga ar mai fi prezis pentru 2023 că o „țară mare” va efectua cercetări pentru a perfecționa niște arme biologice, ceea ce pare deja o știre de actualitate, nu o previziune, dar și că „sute de mii de oameni ar putea fi uciși cu ajutorul aces­tora, în decursul acestui an”. Evident, în cercurile negaționiștilor COVID și ai vaccinării, aceasta este o previziune 100% reală. 

 

 

Clarvăzătoarea ar fi profețit pentru 2023 și o furtună solară, cum nu s-a mai văzut. Însă NASA pare să fie de altă părere și  ciclului solar precedent, care s-a încheiat în decembrie 2019.

Tot în 2023, ar urma ca Pă­mântul să fie vizitat de extrate­reștri. Caz în care lumea s-ar pu­tea trezi într-un întuneric deplin, iar milioane de oameni vor muri.

Potrivit publicației „The Economic Times”, Baba Vanga ar fiprezis, în 1993, că Uniunea Sovietică va fi reînviată în pri­mul sfert al secolului al XXI-lea. Este drept că si Richard Nixon, un an mai târziu, a articulat aceasta temere, in termeni mult mai clar și cu justificări geopolitice.

 

Pe de altă parte, Astrologia chineză vine cu o perspec­tivă complet diferită. 2023 este anul Iepurelui de Apă, care începe în data de 22 ianuarie (Anul Nou chinezesc) și se încheie la 9 februarie, potrivit Formula AS.

 

Pentru că este vorba despre cel mai norocos dintre cele 12 semne zodiacale, evident că și anul va fi la fel. Adică „foarte bine venit și necesar după anul feroce al Ti­grului”. „Bunul gust și rafinamentul se vor face sim­­țite pretutindeni, iar oamenii vor ajunge la con­cluzia că persuasiunea funcționează mai bine decât forța. O perioadă caracterizată de respect și ama­bilitate și în care diplomația, relațiile internaționale și politica vor fi atitudini care vor trece din nou în prim-plan”.

 

Se mai precizează că „legea și ordinea vor fi laxe”, iar regulile nu vor fi impuse cu forța. Ultima formulare lasă de bănuit că și predicțiile astrale trec prin Biroul Politic al Partidului Comunist Chinez. .

Articolul precedentDouă fete, lăsate „AMANET” în Mykonos pentru că au refuzat propunerile fraților Tate! Noi acuzații grave ies la iveală: detalii HALUCINANTE
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET