Bărbatul de 46 de ani, din județul Iași, avea în autoturism țigări în valoare de aproximativ 60.000 lei.  

Poliţia oraşului Siret a organizat în cursul zilei de sâmbătă o acţiune pe linia prevenirii evenimentelor rutiere și combaterea traficului cu produse accizabile. În cadrul acțiunii au fost controlate 23 de autovehicule și bagaje și au fost legitimate 27 de persoane, fiind aplicate și cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 580 lei.

Polițiștii s-au întâlnit și cu un caz mai puțin obișnuit, un bărbat din Iași fiind identificat băut la volan și transportând țigări de contrabandă în valoare de peste 60.000 lei.

Astfel, în jurul orei 20.35, o patrulă din cadrul Poliției orașului Siret a oprit pentru control pe strada Negostinei din localitate, autoturismul condus de un ieșean. În urma controlului autoturismului, polițiștii au identificat în interior 5.000 de pachete cu țigări cu timbru fiscal ucrainean, bunuri despre care conducătorul auto a declarat că îi aparțin. Țigările în valoare de circa 60.000 lei au fost confiscate, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliției.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool  în aerul expirat, după care la spital, i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „contrabandă” și „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice  sub influența băuturilor alcoolice”.

Articolul precedentDoi copii și mama acestora au ajuns la spital intoxicați cu gaz metan
Articolul următorDouă surori au fost reținute după ce au înșelat mai multe persoane cu peste 90.000 de lei