Poliția municipiului Vatra Dornei a pus în aplicare sâmbătă dimineață trei mandate de perchiziție pe raza comunei Dorna Candrenilor, la domiciliile celor două femei de 46 și respectiv 51 de ani și la punctul de lucru al unei societăți comerciale.

În data de 25 martie s-a dispus începerea urmăririi penale față de 16 persoane pentru săvârșirea a 46 de infracțiuni, respectiv: „înșelăciune”, „fals” și „uz de fals”, stabilindu-se că, în perioada 2015 – 2018, femeia de 46 de ani, din comuna Dorna Candrenilor, a identificat persoane în vârstă, singure sau cunoscute ca și consumatoare de băuturi alcoolice, pe care, sub pretextul că are probleme grave în familie le-a indus în eroare, determinându-le să facă împrumuturi pe la diferite unități bancare sau nebancare, banii împrumutați fiind luați de aceasta.

Totodată, cu complicitatea  lucrătorilor de la instituțiile bancare și nebancare, contractele erau încheiate fără ca persoanele să fie de față pentru a le semna.

Mai mult, pentru a obține împrumuturile, femeia s-a folosit de adeverințe de venit false sau a falsificat cupoane de pensii în așa fel încât persoanele în cauză se fie eligibile pentru împrumut.

Astfel, cele două surori s-au folosit de copii după buletin sau cărți de identitate ale unor persoane care nu au cunoștință de împrumuturile contractate, semnăturile  acestora fiind falsificate de persoana care a beneficiat de bani, cu acordul angajaților de la instituțiile bancare sau nebancare care acordau creditul.

Pentru ducerea la îndeplinire a activității infracționale, cele două femei au beneficiat de complicitatea altor 14 persoane care au emis adeverințe de venit false sau au semnat contractele de împrumut, având calitate de titular de împrumut sau girant, cu toate că, au știut faptul că unele acte sunt false sau falsificate sau unele persoane stipulate în contract nu au fost de față, prejudiciul fiind de peste 90.000 lei.

În baza probatoriului administrat,  sâmbătă s-au efectuat trei percheziții pe raza  comunei Dorna Candrenilor, la domiciliile celor două surori și la sediul unei firme.

Cele două surori au fost reținute pentru 24 de ore, fiind încarcerate în arestul I.P.J. Suceava. În cursul zilei de duminică acestea urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, pentru stabilirea unor măsuri preventive.

Articolul precedentPrins beat la volanul unei mașini pline cu țigări de contrabandă
Articolul următorUn șofer a provocat un accident în urma căruia un tânăr a fost grav rănit