Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut vineri o analiză privind pregătirea pentru sezonul de iarnă a drumurilor județene.

Acesta a declarat că sunt pregătite 5.800 tone de nisip și 230 tone sare, depuse în 12 baze de deszăpezire și trei puncte de sprijin,  urmând să se continue aprovizionarea cu întreaga cantitate de material antiderapant estimată a fi necesară pentru asigurarea condițiilor de circulație pe drumurile județene în sezonul de iarnă 2019-2020.

Am cerut firmelor care răspund de menținerea în stare de funcționare și întreținerea pe timp de iarnă a  drumurilor județene să se asigure că au pregătite toate utilajele, pentru a nu avea surprize. De asemenea am analizat stadiul realizării marcajelor rutiere, a montării parapetelor și a indicatoarelor rutiere. Se execută marcaje rutiere pe drumul Broșteni – Stulpicani, precum și în zonele Horodniceni, Mălini și Slatina. Se montează parapete și indicatoare rutiere în zonele Moldovița, Breaza și Izvoarele Sucevei”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a completat că se continuă lucările de asfaltare cât vremea mai permite.

„Lucrări de asfaltare sunt la Ostra, astfel că pe drumul care trece prin Pasul Puzdra s-au asfaltat în total 25 km. Am cerut să se tureze motoarele pentru a se finaliza lucrările aici. In zona Liteni, la drumul care face legătura cu județul Botoșani, pe tronsonul Roșcani – Vercicani s-a aplicat primul strat, urmând ca, începând de mâine, să înceapă lucrările la stratul de uzură”, a spus Flutur.

Imagine

El a completat că sunt lucrări și în zona Câmpulung Moldovenesc, la drumul spre Rarău prin Izvoru Alb. Acolo se lucrează la fundație și elevații ziduri de sprijin din beton, pornind din dreptul pârtiei, spre Pietrele Doamnei.

„Vreau să menționez că anul acesta s-a lucrat mai mult decât ne-am fi așteptat la un moment dat, și asta pentru că vremea ne-a permis iar firmele s-au ținut de cuvânt”, a adăugat Gheorghe Flutur.