Polițistul din Fălticeni care și-a lovit și amenințat colegii a fost trimis în judecată. Acesta este cercetat în stare de arest preventiv cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de ultraj și a infracțiunii de refuz de prelevare mostre biologice.

Incidentul a avut loc în data de 22 octombrie pe o stradă din Fălticeni. Un agent de poliție de la Fălticeni, pe nume Dumitru Norocel, a tamponat și avariat o mașină parcată regulamentar pe o stradă din oraș. După incident, bărbatul a coborât din autoturism, însă nu i-a permis proprietarului autoturismului avariat să fotografieze urmările accidentului şi a părăsit zona.

La scurt timp organele de poliţie însoțite de proprietarul autoturismului avariat au observat că șoferul care a provocat accidentul încerca să-și parcheze mașina cu farurile stinse.  În acel moment, agenţii de poliţie l-au recunoscut la volan pe colegul lor.

Polițiștii au coborât din autospecială şi s-au îndreptat spre autoturismul acestuia, moment în care bărbatul, aflat singur în maşină, a oprit motorul şi a coborât din maşină, încuind-o. El i-a recunoscut, la rândul său, pe colegii lui. Agenţii de poliţie i-au solicitat acestuia să îi însoţească la autospeciala poliţiei, dar Dumitru Norocel a refuzat să le dea curs, intrând în incinta blocului încercând să se sustragă solicitărilor. Unul dintre agenții de poliţie l-a somat legal pe colegul său să se oprească, apoi l-a prins de mâna stângă. În acel moment, Dumitru Norocel l-a lovit pe agentul de poliție în cauză cu palma în zona tâmplei, distrugându-i ochelarii de vedere.

Agenţii de poliţie l-au imobilizat pe bărbat, în sensul că l-au încătuşat şi urcat în autospeciala poliției, apoi l-au condus la secția de poliție.

În sediul Poliţiei, agentul a continuat să se manifeste agresiv, pe un ton ridicat, ţipând la agenţii de poliţie, fiind apoi condus în sala de aşteptare. Aici, acestuia i s-a solicitat în mod repetat să fie testat cu aparatul etilotest, întrucât emana un puternic miros de alcool, însă a refuzat.

Bărbatul, rămas încătuşat întrucât se manifesta în episoade agresive, a fost condus de către agenții de poliție, cu autospeciala, la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Ajuns la spital, Dumitru Norocel, deşi încătuşat, s-a manifestat agresiv,  l-a lovit pe acelaşi agent de poliţie cu piciorul, de mai multe ori în zona tibiei stângi. În plus, bărbatul l-a ameninţat pe agentul de poliţie cu moartea, cu acte de violenţă şi cu destituirea din funcţie, iar pe un alt agent de poliţie, aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, coleg de echipaj cu primul agent de poliţie, l-a ameninţat cu destituirea din funcţie şi alte fapte păgubitoare cu consecinţe negative, fără a le detalia conţinutul, în aceleaşi împrejurări.

La sosirea medicului de gardă, agentul de poliție a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice de sânge la solicitarea expresă şi repetată a organelor de poliţie.

Bărbatul a fost escortat înapoi la sediul Poliției, unde a continuat să se manifeste agresiv, ameninţându-l pe primul agent de poliție cu moartea şi cu acte de violenţă. Ulterior, după ce i-au fost citite actele întocmite şi care îl priveau pe acesta, a fost descătuşat, plecând acasă.

Ulterior, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava din 24 octombrie, Judecătoria Fălticeni, prin judecătorul de drepturi şi libertăţi, a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de agentul de poliție, acesta fiind cercetat în stare de arest preventiv.

Conform certificatului medico-legal urmare a agresiunilor victima a suferit leziuni a căror refacere a necesitat 2-4 zile îngrijiri medicale.

Articolul precedentUSV a câştigat premiul pentru cea mai bună invenţie europeană la Inova Budi Uzor 2018
Articolul următorUn fost campion de lupte greco-romane și-a bătut tatăl și l-a băgat în spital