Polițistul din Fălticeni care și-a lovit și amenințat colegii a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Incidentul a avut loc luni seară pe o stradă din municipiul Fălticeni.  Un agent de poliție de la Fălticeni, pe nume Dumitru Norocel, a tamponat și avariat o mașină parcată pe o stradă din Fălticeni. După accident, agentul a coborât din autoturism și l-a împiedicat pe păgubit să facă fotografii cu urmările accidentului. Ulterior, polițistul a plecat și a fost găsit de colegii lui în mașină, în zona blocului unde locuiește.

După ce a coborât de la volanul autoturismului, bărbatul l-a agresat fizic pe unul dintre agenţii de poliţie. Acesta și-a lovit colegul cu pumnul în zona tâmplei și i-a spart ochelarii de vedere. Ulterior, l-a lovit pe acelaşi agent de poliţie de mai multe ori cu piciorul în zona tibiei stângi. În plus, bărbatul l-a ameninţat pe agentul de poliţie cu moartea, cu acte de violenţă şi cu destituirea din funcţie, iar pe un alt agent de poliție, aflat în exercițiul atribuțiilor de serviciu, coleg de echipaj cu primul agent de poliție, l-a amenințat cu destituirea din funcție și alte fapte păgubitoare cu consecințe negative, fără a le detalia conținutul.

Totodată, Dumitru Norocel a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest şi mai apoi să-i fie prelevate mostre biologice de sânge în faţa medicului de gardă de la o unitate medicală, la solicitarea expresă şi repetată a organelor de poliţie.

Miercuri, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de agentul de poliție aflat în stare de reţinere, cercetat cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de ultraj şi a infracţiunii de refuz de prelevare mostre biologice. În aceeași zi, polițistul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul instanţei competente, care a dispus luarea faţă de acesta a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile, emiţând mandat de arestare.

Articolul precedentDN 17, pe Mestecăniș, blocat de un autocar neechipat pentru iarna
Articolul următorPartidul Realitatea prinde contur – Gușă: Vom aduce profesioniști