Miercuri, 5 mai, în jurul orei 20.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava s-au sesizat cu privire la un material video postat pe o rețea de socializare, din conținutul căruia se observau mai multe persoane care participau la o petrecere rivată fără a respecta măsurile de prevenire a pandemiei.

             În vederea identificării locației echipajele de ordine publică din cadrul subunității au efectuat verificări în mai multe locații, respectiv pe strada Mirăuți, strada Nicolae Labiș, strada Semicercului, strada Tăbăcarilor, strada Cărămidarilor și strada Cernăuți din municipiul Suceava.

            În urma verificărilor, la ora 21.05, a fost identificată locuința la care se organiza petrecerea stabilindu-se că a fost organizată o petrecere de majorat.

            Au fost identificate și sancționate 11 persoane, cu amenză în valoare de 4000 lei dar și sancțiuni cu avertisment conform art. 67, alin. 2, lit. c din Legea 55/2020.

De asemnea, vineri, 7 mai, orele 22.17, polițiștii Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini s-au autosesizat despre faptul că la locuința unei femei din sat Pîraie, com. Mălini, are loc o petrecere în spațiu deschis și privat.

            Cu ocazia deplasării la fața locului, activitatea era în curs de finalizare, fiind identificată organizatoarea evenimentului, iar din discuțiile purtate cu aceasta a reieșit faptul că la domiciliul său a avut loc o reuniune cu un număr 9 persoane.

            Ca urmare a acestei intervenții efectuate de către polițiști, activitatea a fost stopată, participanții părăsind locația.

            Organizatoarea a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 1000 lei, iar celelalte persoane în calitate de participanți cu avertisment, conform art. 65 lit. k din Legea nr. 55/2020.

Tot vineri, 7 mai, orele 22:54 lucrătorii S.P.R. 2 Ipoteşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că la Căminul Cultural Stamate sunt adunate mai multe persoane și ascultă muzică.

Polițiștii s-au deplasat în zona indicată și au depistat  în  curtea Căminului Cultural Stamate și în interiorul acestuia 12 adolescenți care participau la serbarea unei zile onomastice.

            Întrucât cei în cauză nu au respectat prevederile Legii 55/2020, respectiv organizarea unei petreceri tip aniversare precum si interdicția de a nu părăsi locuința în intervalul orar 22,00-05,00 fără a avea motive întemeiate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale conform art. 65 lit. k și m din Legea 55/2020, valoarea totală a sancțiunilor aplicate fiind de 4.500 lei.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentTransport ilegal de material lemnos interceptat de polițiști
Articolul următorRaed Arafat a anunțat noile măsuri de relaxare. Liber la ceremoniile religioase, acces la evenimente cu certificat de vaccinare sau test negativ