Peste 75 de kilometri de drumuri județene, care traversează 11 localități, vor fi modernizate pe fonduri europene.

Anunțul a fost făcut de Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, care a precizat că este vorba despre modernizarea drumurilor județene incluse în Proiectul axei rutiere strategice Suceava – Iași.

Proiectul, în valoare de 149.902.305,16 lei (peste 30 milioane Euro), este finanțat cu fonduri europene prin POR 2014-2020, Axa prioritara 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională și locală.

Este vorba despe patru tronsoane de drum care traversează 11 localități, în lungime totală de 75,739 km: DJ 208A Suceava – Ipotești – Bosanci – Udești – Liteni – Dolhasca, DJ 208 Dolhasca – Budeni – limita județul Iași, DJ 209C Suceava – Frumoasa – Liteni/Moara și  DJ 209D Liteni/Moara – Zaharești – Stroiești – Costâna – Dărmănești.

„După ce Consiliul Județean Iași, desemnat lider de proiect, ne-a predat joi documentația tehnică, s-a lansat procedura de achiziție publică pentru încheierea contractelor de execuție a lucrărilor, pe 2 loturi: Lot 1 – DJ 208 si DJ 208A, de la Suceava prin Ipotești, Bosanci, Udești, Liteni, Dolhasca,  până la limita cu județul Iași; Lot 2 – DJ 209C si DJ 209D, de la Suceava prin Frumoasa, Liteni/Moara, Zăhărești, Stroiești, Costâna, până la Dărmănești. În 2016 am găsit un proiect foarte încâlcit, neadaptat la ghidurile finanțatorilor. Ne-am mobilizat și am depus primii proiectul, în noiembrie 2016. Însă lucrurile au trenat și chiar a trebuit să fim promotorii unor modificării legislative pentru a debloca proiectul, care și acestea au durat până au fost adoptate. In sfârșit putem intra în line dreaptă pentru realizarea lucrărilor de modernizare pe o lungime considerabilă de drumuri județene (peste 75 km), pe tronsoane extrem de circulate, traversând 11 localități”, a declarat Gheorghe Flutur.

Articolul precedentUn șofer a scăpat ca prin urechile acului după ce mașina acestuia a fost străpunsă de un parapet VIDEO
Articolul următorUn bătrân care suferea de depresie s-a sinucis, la Rădăuți