Peste 6.500 de elevi vor susține, săptămâna viitoare, Evaluarea Națională

Peste 6.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Suceava vor susține, săptămâna viitoare, examenul de evaluare națională.

Probele scrise ale Examenului de evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a vor avea loc în zilele de 18 iunie 2019, la Limba și literatura română, și 20 iunie 2019, la Matematică.
În județul Suceava sunt înscriși pentru a susține aceste probe un număr de 6586 de elevi. Examenul va fi organizat în 158 de centre de examen.

Pentru evaluarea lucrărilor au fost constituite două Centre zonale de evaluare: la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava și la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, cu mențiunea că județul Suceava va evalua lucrările dintr-un alt județ, iar tezele elevilor din județul Suceava vor fi corectate într-un județ desemnat de Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale.

Conform metodologiei de examen, în cursul zilei de azi, la sediul ISJ Suceava a avut loc tragerea la sorți a membrilor comisiilor din Centrele zonale de evaluare, urmând ca la ora 16.00 să aibă loc instruirea membrilor din Centrele de examen.

Articolul precedentPeste 7.500 de spectatori la Zilele Teatrului „Matei Vișniec” Suceava
Articolul următorInspectorii ITM au aplicat în luna mai amenzi în valoare de 183.000 de lei