Peste 6.500 de elevi vor susține, săptămâna viitoare, Evaluarea Națională

Peste 6.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Suceava vor susține, săptămâna viitoare, examenul de evaluare națională.

Probele scrise ale Examenului de evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a vor avea loc în zilele de 18 iunie 2019, la Limba și literatura română, și 20 iunie 2019, la Matematică.
În județul Suceava sunt înscriși pentru a susține aceste probe un număr de 6586 de elevi. Examenul va fi organizat în 158 de centre de examen.

Pentru evaluarea lucrărilor au fost constituite două Centre zonale de evaluare: la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava și la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, cu mențiunea că județul Suceava va evalua lucrările dintr-un alt județ, iar tezele elevilor din județul Suceava vor fi corectate într-un județ desemnat de Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale.

Conform metodologiei de examen, în cursul zilei de azi, la sediul ISJ Suceava a avut loc tragerea la sorți a membrilor comisiilor din Centrele zonale de evaluare, urmând ca la ora 16.00 să aibă loc instruirea membrilor din Centrele de examen.