Peste 4.000 de candidați s-au înscris la programele de studiu de licență învățământ la zi și la distanță, masterat și conversie profesională în sesiunea de admitere iulie 2019, organizată de Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava.

Înscrierile pentru programele de studiu oferite de cele 10 facultăți ale USV, care au început pe 15 iulie, s-au încheiat în data de 23 iulie, atât pentru candidații cetățeni români, cât și pentru românii de pretutindeni și cetățenii străini

În această sesiune de admitere, oferta educațională a universității a atras un total de 2.524 de candidați cetățeni români pentru programele de licență și conversie profesională, respectiv 908 pentru programele de masterat. Totodată, au fost prelucrate 627 de dosare de înscriere depuse de români de pretutindeni și cetățeni străini.

În această rundă de înscrieri, programele de licență și conversie profesională au cumulat un număr de 3.924 de opțiuni pentru cele 1.180 de locuri bugetate și 1.735 de locuri cu taxă scoase la concurs.

Programele de masterat au cumulat 1.614 opțiuni pentru cele 650 de locuri bugetate și 640 de locuri cu taxă scoase la concurs.

Înmatriculările au început miercuri, 24 iulie și se vor derula până pe 30 iulie (fără ziua de duminică), urmând ca pe 31 iulie să fie publicate rezultatele finale.

Pentru a fi admiși, candidații înscriși au obligația să se înmatriculeze, altfel vor pierde locul ocupat în urma înscrierii.

Studentul care figurează pe un loc cu taxă și se înmatriculează are șansa obținerii unui loc bugetat, având în vedere că unii dintre colegii lui care sunt plasați pe un loc superior au fost admiși și la alte programe de studiu din USV sau la alte universități, fapt care generează modificări în ierarhie.

Studenții care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă vor putea trece pe un loc bugetat (fără taxă) grație rezultatelor obținute pe parcursul școlarizării, chiar și în timpul primului an de studii.

Lista studenților care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar, pe baza rezultatelor obținute.

A doua sesiune de admitere la USV va avea loc între 9-16 septembrie (fără ziua de duminică).

Articolul precedentȘofer rănit după ce s-a angajat într-o depășire neregulamentară
Articolul următorBiciclist acroșat de o autoutilitară. Șoferul vinovat a părăsit locul accidentului