33.179 de persone au murit în urma cutremurului din sud-estul Turciei și Siriei. Alte 92 de mii sunt rănite. Turcia numără 29.600 de morți, în vreme ce în Siria au murit 3.575 de oameni.

“Șansele de supraviețuire pentru cei rămași blocați sub dărâmături scad de la oră la oră”, subliniază autoritățile turce, în contextul în care fereastra de salvare de 72 de ore a expirat de joi, iar șansele de a mai fi găsiți supraviețuitori sunt tot mai mici.

“Până acum, am dezamăgit oamenii din nord-vestul Siriei. Au tot dreptul să se simtă abandonați”, a declarat duminică după-amiază unul dintre reprezentanții ONU, făcând referire la faptul că ajutoarele internaționale au ajuns mai greu decât în Turcia. Oficialul a avertizat că există riscul ca în final, bilanțul deceselor din Turcia și Siria să fie dublu.

Autoritățile din Turcia au emis 113 mandate de arestare în legătură cu construcția unor clădiri nesigure care s-au prăbușit în urma cutremurelor. Până acum, 12 persoane au fost reținute.

Articolul precedent„Curiozitatea științifică” despre care vorbesc oamenii de știință după ce un filament de plasmă s-a desprins de Soare
Articolul următorSchimbări la voucherele pentru alimente. Românii ar putea să cumpere şi medicamente în afară de mâncare