33 de șoferi au rămas pietoni în urma unei acțiuni de amploare a polițiștilor rutieri. În doar trei zile au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 44.000 lei.

Astfel, în perioada 19-21 iulie, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acțiune pe raza județului pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

În cadrul acțiunii au fost testați cu aparatul etilotest 423 de conducători auto, fiind constatate 12 infracțiuni, din care opt alcoolemii și patru alte fapte. În total au fost aplicate 218 sancțiuni contravenționale, în valoare de 44.795 lei.

Polițiștii au reținut 33 de permise de conducere, din care 13 pentru alcool și 20 pentru alte cauze și au retras 13 certificate de înmatriculare.

O patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit pentru control pe DC Hreațca  din comuna Vulturești, autoturismul condus de un localnic de 43 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În timp ce acționa pe strada Calea Cernăuți din orașul Vicovu de Sus, un echipaj de poliție a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, după care a virat pe strada Aron Pumnul, unde a fost oprit de polițiști, acesta fiind identificat ca fiind un localnic de 26 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Articolul precedentDouă note de 10 la examenul de titularizare al profesorilor
Articolul următorFocare de rujeolă în două localități din județul Suceava