Parlamentari, primari și lideri religioși, la un miting pro-referendum în Suceava

Un miting pro-referendum care a avut loc joi la Suceava a adunat sute de participanți, printre care și parlamentari, primari și lideri religioși.

Câteva sute de persoane au participat, joi după-amiază, în centrul municipiului Suceava, la un miting în favoarea referendumului de modificare a Constituției care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.

Evenimentul a început cu intonarea imnului național „Deșteaptă-te, române!”, iar apoi a fost rostită rugăciunea „Tatăl nostru”.

Ulterior au luat cuvântul primarul municipiului Suceava, Ion Lungu (PNL), senatorul ALDE Ilie Niță, deputatul PNL Dumitru Mihalescul, deputatul ALDE Alexandru Băișanu, primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl (PSD), și primarul comunei Bosanci, Neculai Miron (ALDE). Cu toții i-au îndemnat pe participanți să participe la referendum și să voteze „Da”.

La eveniment a participat și familia Marius și Ruth Bodnariu, împreună cu copiii lor. Familia Bodnariu a devenit cunoscută după conflictul cu Barnevernet, autoritatea norvegiană de protecție a copilului. Statul norvegian le-a luat în custodie cei cinci copii pentru presupuse motive de natură religioasă. Instanța a dispus ulterior reintegrarea copiilor în familie.

Marius Bodnariu a mulțumit audienței pentru sprijinul acordat în acea perioada și a făcut un apel pentru participarea la referendum. Soții Bodanariu au intonat apoi un imn religios împreună cu corul bărbătesc Bucovina.

Au rostit alocuțiuni și lideri religioși ai cultelor care formează Alianța Evanghelică din România.

Articolul precedentO bătrână din Dorna Arini a ajuns la spital cu arsuri după ce a încercat să aprindă focul în sobă
Articolul următorO persoană a rămas încarcerată în urma coliziunii dintre două autoturisme FOTO