Paradă ecvestră în centrul istoric din Rădăuți, joi, de Ziua Tineretului

Ziua Națională a Tineretului va fi sărbătorită la Rădăuți printr-o paradă ecvestră organizată în centrul istoric al municipiului.

Centrul Cultural „Petre Țuțea” organizează joi, 2 mai, de Ziua Națională a Tineretului, a cincea ediție a paradei ecvestre în centrul istoric al Municipiului Rădăuți. Parada Ecvestră din Ținutul Rădăuților este organizată în parteneriat cu Herghelia Rădăuți a Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, Grupul Hipic Berejovschi, Hanul Voievozilor și Grajdurile Domnești.

Parada se va desfășura joi, în intervalul orar 13.00 – 14.00, pe traseul Mănăstirea Bogdana – str. Bogdan Vodă – BCR – giratoriu – str. Ion Nistor – Deutches Haus – Primărie – BCR – Mănăstirea Bogdana.

Vor participa la paradă exemplare cabaline reprezentative din Ținutul Rădăuților.

Istoria creșterii cailor de rasă la Rădăuţi se deapănă din anul 1792, când a fost înființată prima herghelie de 1.400 de capete pentru a se asigura necesarul de cabaline pentru cavaleria armatei austriece. Actualmente, în Ținutul Rădăuților funcționează o herghelie la Rădăuți, având secții la Mitoc și la Brodina, cât și cluburi de echitație la Rădăuți, Sucevița și Hardic – Horodnic.

Articolul precedentUn bărbat din Drăgușeni a fost luat la bătaie de doi vecini
Articolul următorUn bărbat din Fântânele s-a stropit cu benzină și și-a dat foc