Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit, în ședință extraordinară, vineri 7 iunie, principala temă de discuție fiind pagubele produse de inundații în județul Suceava, în perioada 21 mai – 04 iunie.

Raportul a fost prezentat de directorul SGA Suceava, Daniel Drăgoi.

Potrivit raportului, în perioada menționată, majoritatea pagubelor au fost provocate de creșterea debitelor pe cursurile de apă, scurgeri de pe versanți și blocarea podurilor și podețelor cu aluviuni și material vegetal.

Inundațiile au produs pagube în 36 de unități administrativ teritoriale, cu 79 de localități, valoarea totală a acestora fiind de circa 124 milioane lei. Au fost afectate cinci poduri, 30 de podețe, o punte, 5,48 km de drum județean, 185,837 km drum comunal, 57,61 km de străzi, la care se adaugă 0,538 km apărări de mal, 0,2 km eroziuni, 0,6 km decolmatări.

 

 

 

 

 

La acestea se adaugă alte pagube reprezentând efecte negative produse de evenimente hidrometeorologice periculoase, inundațiile provocând eroziuni, colmatări sau deteriorări de orice fel ale cursurilor de apă cadastrate, în zonele în care sunt în pericol locuințe, obiective socio-economice, elemente de infrastructură, inclusiv căi de comunicație rutieră, feroviară și altele. Astfel, sub acest aspect au fost afectate 15 uat-uri cu 18 localități, valoarea totală a acestor pagube fiind de circa 157 de milioane lei.

În urma intervenției instituțiilor cu atribuții în gestionarea unor astfel de riscuri, situația a revenit la normalitate, fără a fi puse în pericol vieți omenești.

Referitor la podul de pe DN17 A, la km 50, în zona localității Sucevița, unde apa căzută în cantități mari a produs eroziuni, s-a asigurat protecția cu arocamente, se circulă pe o bandă și jumătate și se menține restricția de 7,5 tone și lățimea de 5 metri, restricțiile fiind semnalizate corespunzător.

Articolul precedentCod portocaliu pentru mai multe localități din județul Suceava
Articolul următorȚigări în valoare de peste 46.000 lei abandonate, după ce polițiștii de frontieră au tras șase focuri de armă FOTO