Polițiștii au emis ordin de protecție împotriva unui bărbat de 40 de ani după ce și-a amenințat soția și soacra.

Vineri noapte, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată telefonic de către o femeie de 37 ani, din comuna Gălănești, despre faptul că soţul provoacă scandal la imobilul aparţinând mamei ei.

Din verificări a rezultat că în data de 21 septembrie, în jurul orei 23.00, în timp ce femeia de 37 de ani se afla la domiciliul conjugal din comuna Gălănești, a venit soţul ei de 40 de ani, care fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a început să-i adreseze cuvinte şi expresii jignitoare, ameninţând-o pe aceasta cu acte de violență. Profitând de neatenţia bărbatului, femeia a plecat la domiciliul unei rude în comuna Voitinel. Până la data de 25 septembrie, aceasta a stat în comuna Voitinel, după care a plecat în municipiul Rădăuți la domiciliul mamei sale.

Vineri, 27 septembrie, în timp ce femeia se afla în imobilul aparținând mamei sale, a venit soțul acesteia care i-a solicitat să coboare pentru a vorbi. Întrucât bărbatul era sub influența băuturilor alcoolice, aceasta a refuzat să coboare din imobil, moment în care individul a început să profereze injurii, cuvinte jignitoare, precum și amenințări la adresa soției sale și a soacrei.

Polițiștii ajunşi la faţa locului au aplanat conflictul, părțile implicate fiind conduse la sediul Poliției.

Femeia de 37 de ani a declarat faptul că se află într-o stare de temere și a solicitat eliberarea unui ordin de protecție provizoriu.

Astfel, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu față debărbatul de 40 de ani, începând cu data de 28 septembrie, ora 01.30, pe o perioadă de 5 zile, acestuia impunându-i-se a păstra o distanță minimă de 100 de metri față de imobilul soacrei sale.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „amenințare”.

„Reamintim că poliţiştii care intervin la cazuri de violență domestică pot emite, după analizarea situației pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile. Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc. În cadrul intervențiilor, polițiștii pot lua măsuri pentru separarea victimei de agresor și pot realiza orice alte demersuri necesare eliminării riscurilor imediate. Ei observă și adresează întrebări cu privire la starea fizică a persoanelor implicate și, dacă se impune, solicită intervenția echipelor medicale. Informează atât victima, cât și agresorul, cu privire la drepturile și obligațiile lor și măsurile ce vor fi dispuse în urma evaluării situației de fapt. „, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Articolul precedentUn adolescent din Preutești și-a tăiat fratele mai mic la picior cu drujba
Articolul următorUn bărbat din Cajvana a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut dintr-un nuc