foto arhivă

O fetiță de cinci ani din Dolhasca a ajuns la spital cu arsuri pe 75 la sută din suprafața corpului după ce s-a jucat cu jarul dintr-o sobă și i s-au aprins hainele.

Incidentul șocant s-a petrecut joi dimineață, după ce micuța a fost lăsată nesupravegheată de părinți. Copila s-a jucat în jurul sobei, care era neasigurată cu sistem de închidere. La un momet dat, fetița s-a jucat cu jarul din sobă, aprinzându-i-se hainele de pe ea.

Unchiul minorei, care locuiește în același imobil, însă în cameră separată, a auzit strigătele minorei, a mers în camera unde se afla fetița, unde și-a găsit nepoata plângând și având arsuri pe o suprafață mare din corp. Acesta a dezbrăcat-o pe copilă și ulterior a transportat-o la dispensarul din orașul Dolhasca pentru acordarea primului ajutor.

De la dispensar fetița a fost transferată cu o ambulanță la Spitalul Municipal Fălticeni, cu arsuri pe trei sferturi din suprafața corpului.

Cadrele medicale au sesizat polițiștii, care au întocmit în cauză dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Totodată, a fost informat și biroul de asistență socială din cadrul Primăriei Orașului Dolhasca pentru a stabili dacă minora se află în situație de risc și se impune dispunerea de măsuri de protecție socială.

Articolul precedentCrowbar, Altar și Bloodrush, trupe confirmate pentru Bucovina Rock Castle 2019
Articolul următorUn șofer a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, lovind un alt autoturism FOTO