O femeie din Minnesota și-a pierdut parțial vederea după ce a folosit zilnic creme de înfrumusețare care conțin un nivel ridicat de mercur, relatează CNN.

Raportul, întocmit de dr. Erin Batdorff de la Sistemul de control al otrăvurilor din Minnesota, descrie simptomele cu care s-a confruntat femeia. Acestea au variat de la insomnie, dureri de picioare și musculare, oboseală și, în cele din urmă, pierderea vederii periferice.

Testele clinice au evidențiat niveluri crescute de mercur în sânge și urină. Batdorff a explicat că cele mai frecvente simptome la o potențială otrăvire cu mercur sunt furnicături sau amorțeală în mâini sau picioare. Ea a descris pierderea vederii femeii drept ”un simptom extrem și permanent”.

 

”Nu își va recupera vederea”, a declarat Batdorff, pentru CNN.

Experții cred că sursele mercurului au fost cremele de înfrumusețare utilizate pentru albirea pielii găsite în casa familiei. Specialiștii au constatat că în produsele respective cantitatea de mercur era de câteva mii de ori mai mare decât nivelurile permise, scrie ziare.com. Totuși, mercurul nu a fost precizat pe etichetă ca ingredient în produse.

 

Agenția de Control al Poluării din Minnesota (MPCA) a precizat și că a depistat niveluri ridicate de mercur în dormitoarele copiilor femeii, lenjeriile de pat și prosoape. 

Articolul precedentCât primește un olimpic în România. Valoarea granturilor a fost majorată
Articolul următorSărbătoare 5 decembrie. Zi importantă a ortodoxiei: mari sfinți sunt pomeniți în calendar